Alla inlägg under augusti 2008

Av Jessica - 8 augusti 2008 18:08


Nästa gång vi tävlar ska vi definitivt tävla i AVO (klass II). Jag ser redan framemot nästa tävling, även om jag vet att jag kommer att vara skitnervös före. Idag körde vi igenom de tre nya momenten; inkallning med ställande, fjärrdirigering och apportering.


Inkallning med ställande har vi aldrig tränat förut, men det gick otroligt bra ändå. Jag tränade först backande och kommenderade stå (gåendes), sedan gjorde jag samma sak i joggartakt. Belöningen för ett snabbt stå var kastad kampleksak (t-skjortan greece). Efter det körde jag inkallning på grymt nära håll, varannan gång körde jag en ren inkallning och varannan gång kommenderade jag stå på halva sträckan. Det fungerade utmärkt. Vi testade bara fem gånger, för jag tyckte det gick så otroligt bra! :)


Fjärrdirigeringen tränade vi inomhus och förutom sitt och ligg som det är i avo blandade vi även in stå. Jag kan stå tre meter från henne och hon gör förflyttningarna helt ok. Hon har på något vis svårt att lägga sig från stå. Det blir en sak att öva på.


Apporteringen kommer inte att bli några som helst problem, för det går helt suveränt. Eller ja, förutom att hon IBLAND tar i apportbocken för klent så den kan bli sned, speciellt om vi tränar på grusplan. Det går mycket bättre i gräs. Vet inte om lilla damen är fisförnäm och rädd att få sand i munnen?! :D

Av Jessica - 7 augusti 2008 04:48


Igår debuterade Nikki och jag i lydnad. Jag var så sjukt nervös före. Det var nervositet blandat med förtjusning och förväntan. Det resulterar i en konstig känsla...


Det gick över all förväntan!


Kristinestad 6/8, Domare Juha Kurtti


Tillgänglighet - 10

Inga konstigheter alls.


Platsliggning - 10

Nikki låg tryggt och stilla och kikade runt sig någon enstaka gång. Då lekkamraten Akira som låg bredvid steg upp och sprang till matte var jag helt säker på att Nikki skulle springa efter. Men det gjorde hon inte!


Linförlighet - 8

Domaren tyckte matte kommenderade lite väl mycket, och det håller jag med om. Nervös som är man är och tror att allt ska skita sig gick munnen i ett. Kändest det som iaf.


Fritt följ - 8,5

Jag tyckte det var snålt av domaren, inte för att jag såg hur det såg ut. Men det fanns flera hundar som gick 1 1/2 meter från föraren under detta moment och fick samma poäng...


Ligg under marsch - 10

Yej!


Inkallning - 9

Nikki har så full speed så hon slår alltid i mina knän när hon ska in till sidan. Därav nian.


Stå under marsch - 7,5

Nikki tog ett par steg och jag vände om två gånger (dumma matte) för att titta om hon stod kvar. :D


Hopp över hinder - 5

Första gången vi genomför detta moment. Vi har inget toko-hinder så jag har helt enkelt knuffat undan detta moment. Ett moment som man lätt skulle kunna få bra i. Men jag tänkte att vi nog skulle kunna få åtminstone 5 i det och det fick vi! Yej! Nikki undrade lite vad jag menade när jag kommenderade "hopp" men efter en stunds betänketid beslöt hon sig för att hoppa iallafall. Jag använde kommando, handsignal och kroppssignal. Vad gör man inte. :D


Helhetsintryck - 9

Jag höll Nikki i halsbandet mellan momenten medan jag lyssnade på domaren, visste inte att man inte fick göra så?


ALO1 171p Placering 2./7.


Det är inte illa med tanke på att jag bestämde mig hux flux för att tävla för en och en halv vecka sedan. :)


Mindre bra gick det för Akira och Johanna. De var roliga att titta på iallafall. Före momentet hopp över hinder började vi förbereda oss och går mot lydnadsringen, vilket Akira fick syn på och när hon såg Nikki tänkte hon säkert "play!!" och kom springandes. På förra lydnadstävlingen fick de över 180p så Akira kan om hon vill. Grattis till tredjepriset Johanna och Kire iaf. :)


Nu siktar vi på AVO någon gång i höst.

Ovido - Quiz & Flashcards