Alla inlägg den 16 maj 2010

Av Jessica - 16 maj 2010 16:19


Igår var första dagen på nya jobbet. Jag gick ner till busshållplatsen för att ta bussen direkt till Bryggen men tror ni inte jag missade bussfan?! Klockan var 17.18 och nästa buss skulle gå om 25 minuter. Medan jag stod och svor en stund beslöt jag mig för att gå in till centrum. Hade förstås världens obekvämaste skor på mig, ett ballerinapar som jag köpte i Stockholm. Började gå raskt mot stan medan jag frenetiskt började spana om någon buss mot centrum skulle kunna plocka upp mig. Nej.


Halvsprang med andan i halsen och steg in på Bryggen prick 18.00 Möttes av spralliga Cleó som tydligen är någon slags förman på Bryggen. Hon gav mig nycklarna till omklädesrummet och jag bytte om. Jag hatar strumpbyxor, verkligen HATAR. Under promenaden till centrum fick jag gå och dra upp dem hela tiden för mesta dels av tiden var de nere vid knäna. När jag var färdig visade Cleó mig var brandsläckarna var sedan beordade hon mig att duka några bord. Sedan visade hon ner mig till Skenkestuen där ölserveringen var. A la carte var tydligen på övre våningen och det skulle Trude ta hand om. Trude uttalas förresten med skorrande R-ljud.


Cleó försvann och jag stod ensam i kassan. Härregud tänkte jag, inte nog med att jag endast förstod ca 50 % av vad Cleó sa, nu skulle jag vara tvungen att vara en naturbegåvning på kassasystemet också. Som tur var så var det inte så många kunder. Jag visste ingenting. Inte var toaletter fanns, inte var mera öl fanns, ingenting. Cleó hade inte visat mig någonting. Tänk er det. Endast var brandsläckarna fanns. Tydligen prioriteras det högst. Sedan kom Trude och jag frågade lite av henne. Om jag förstod 50 % av vad Cleó sa förstod jag nog bara 10 % av vad Trude sa. Det enda jag förstod var "mytcho" (betyder mycket/mytchy) och "hitchi" (det här/hitche). (Så Carolina, dina lärare i skolan har nog typ rätt.)


Så gårdagen var inte riktigt trevlig från min sida, förstår inte varför de inte hade någon person som kunde lära mig? Nette berättade att hon var 3 dagar tillsammans med en annan på jobbet innan hon fick vara ensam. På TB brukar man nog vara med andra innan man är ensam, eller hur? Lite besviken var jag, men... Ikväll ska jag dit igen, kl. 18.00 börjar jag. Imorgon ska jag också jobba, har ingen aning om när jag börjar. Cleó påstod att det är "MYE FOLK" då. Röd dag dessutom.


Aaah. Jag blir galen.

Ovido - Quiz & Flashcards