Alla inlägg den 17 maj 2010

Av Jessica - 17 maj 2010 21:23


Började jobba 10.30 imorse. Tog bussen in till busstation och från station halvsprang jag till Bryggen. Väl framme kändes det bra. Det var sjukt mycket folk på gatorna och de flesta hade folkdräkter på sig. Norges nationaldag verkar vara en stor dag.


Det började rada in folk som skulle ha rømmegrøt och spekemat och andra traditionella, norska rätter. Smakade lite på rømmegrøt. Det är gräddfil blandad med mjöl (och socker?). Serveras med smör, kanel och socker. Smakade... Gräddfil.


Norskar verkar vara lättstressade, jag har kört med attityden "klarar man en tomatkarnevalsnatt på TB, klarar man allt i stressväg". Jag tyckte inte det var särskilt mycket stress, mycket folk - ja. Men absolut inte för stressigt. Folk fanns ju till diskar osv. Men minichefen Cleo var hysterisk. Hon var grymt otrevlig (inte bara mot mig, utan mot alla) och kastade saker runt sig. Lite problematiskt var det för mig när minibossen C sa en sak och sedan kom miniminibossen Trude och sa en annan.


Jag står nere vid baren och frågar T om jag ska betjäna kunder en stund. Ja, det kunde jag sa hon. Jag skulle just tappa upp två öl åt en kund så kommer C och fräser att jag ska gå och plocka av bord, GENAST. Hon föser iväg mig och kunden ser bestört ut och säger till C att hon höll på att bli betjänad. C blir arg och säger att jag måste betjäna kunden färdigt. Okej? C säger att jag ska diska. Jag diskar. T kommer ner och fräser att det finns viktigare saker än att diska. Okeeej. Jag går och plockar bord. C kommer och frågar varför jag inte diskar. Gaaaaah.


Så har min dag varit. Kastad av och an. C påstod att folk är otrevliga då det är sjuttonde maj, men de enda otrevliga personerna jag stötte på idag var C och T.


Så överlag har dagen varit skit. Roligt att se folk, men.

Av Jessica - 17 maj 2010 09:22


Jobbade igår 18.00-23.30 Idag ska jag jobba 10.30-? Dessutom är det suttonde maj, så det är helt sjukt mycket folk ute idag. Annars kan jag säga att det gick mycket bättre igår. Uppdaterar mera sedan. Om jag överlever denna dagen.


De tycker förresten om trummor här. Vaknade av trumfanfarer kl. 8 imorse...

Ovido - Quiz & Flashcards